Tilgjengelighetsrapport

Dette er den offisielle tilgjengelighetsrapporten for Kast deg ut i tilgjengelighet. Hvis du har noen spørsmål eller kommentarer så ikke nøl med å sende meg en e-post på feedback@diveintoaccessibility.org (på engelsk).

Tastatursnarveier

De fleste nettlesere støtter å hoppe til spesifikke lenker ved å trykke på taster definert på nettstedet. I Windows kan du trykke på ALT + en tastatursnarveitast; i Macintosh kan du trykke på Control + en tastatursnarveitast.

Alle sidene på dette nettstedet har definert følgende tastatursnarveier:

 • Tastatursnarvei 1 - Forsiden
 • Tastatursnarvei 3 - Innholdsfortegnelse
 • Tastatursnarvei 4 - Søk
 • Tastatursnarvei 8 - Betingelser for bruk
 • Tastatursnarvei 9 - Tilbakemelding
 • Tastatursnarvei 0 - Tilgjengelightesrapport

Overensstemmelse med standarder

 1. Alle sidene på dette nettstedet er Bobby AAA-godkjente, i overensstemmelse med alle retningslinjene fra Bobby. Dette er en vurderingssak; mange av egenskapene for tilgjengelighet kan måles, men mange kan ikke. Jeg har studert alle retningslinjene og mener at alle disse sidene er i overensstemmelse med dem.
 2. Alle sidene på dette nettstedet er WCAG AAA-godkjente, i overensstemmelse med retningslinjene for alle 3 prioritetsnivåene fra W3C Web Content Accessibility Guidelines. Men igjen, dette er en vurderingssak; mange av retningslinjene er med hensikt vage og kan ikke bli testet automatisk. Jeg har studert alle retningslinjene og mener at alle disse sidene er i overensstemmelse med dem.
 3. Alle sidene på dette nettstedet er Section 508-godkjente, i overensstemmelse med alle U.S. Federal Government sine Section 508 Guidelines. Men igjen, dette er en vurderingssak. Jeg har studert alle retningslinjene og mener at alle disse sidene er i overensstemmelse med dem.
 4. Alle sidene på dette nettstedet validerer som XHTML 1.0 Strict. Dette er ikke en vurdertingssak; et program kan fastslå med 100% sikkerhet hvorvidt en side er valid XHTML. For eksempel, sjekk at forsiden på dette nettstedet er valid XHTML.
 5. Alle sidene på dette nettstedet bruker strukturert semantisk oppmerking. H2-tagger er brukt på hovedtitlene, H3-tagger er brukt på undertitlene. På denne siden så kan for eksempel JAWS-brukere hoppe til den neste seksjonen i tilgjengelighetsrapporten ved å trykke ALT+INSERT+3.

Hjelpemidler til navigasjon

 1. Alle sidene har rel=forrige, neste, opp, og hjem-lenker for å hjelpe til med navigasjonen i tekstbaserte nettlesere. Netscape 6 og Mozilla-brukere kan også dra nytte av denne egenskapen ved å velge Vis-menyen, Skjul/Vis, Verktøylinje for navigasjon, Vis kun etter behov (eller Vis alltid).
 2. Tipsene er kryssrefererte på flere måter. Du kan bla igjennom tips om personer, om funksjonshemninger, om prinsipper for design, om spesielle teknologier, og om publiseringsverktøy.
 3. Forsiden og alle undersidene har inkludert en søkeboks (tastatursnarvei 4).

Lenker

 1. Mange av lenkene har tittel-attributter som beskriver lenkene mer detaljert, medmindre lenketeksten allerede fullt ut beskriver målet (som for eksempel overskriften til en artikkel).
 2. Lenkene er skrevet for å gi mening ut av sammenhengen.

Bilder

 1. Alle bildene brukt i innholdet på dette nettstedet inkludere beskrivende ALT-attributter. Helt og holdent dekorativ grafikk inkludere tomme ALT-attributter.
 2. Komplekse bilder inkluderer LONGDESC-attributter eller inline-beskrivelser for å forklare betydningen av hvert bilde for ikke-visuelle lesere.

Visuelt design

 1. Dette nettstedet bruker stilark til den visuelle layouten.
 2. Dette nettstedet bruker kun relative fontstørrelser som er kompatibel med det brukerdefinerte «tekststørrelse»-valget i visuelle nettlesere.
 3. Hvis nettleseren eller leseredskapet ditt ikke støtter stilark i det hele tatt så er hver sides innhold fortsatt leselig.

Henvisninger for tilgjenglighet

 1. W3 accessibility guidelines, forklarer bakgrunnen for hver av retningslinjene.
 2. W3 accessibility techniques, forklarer hvordan hver av retningslinjene implementeres.
 3. W3 accessibility checklist, en travel utviklers guide til tilgjengelighet.
 4. U.S. Federal Government Section 508 accessibility guidelines.

Programvare for tilgjengelighet

 1. JAWS, en skjermleser for Windows. Tilbyr en tidsbegrenset nedlastbar demo.
 2. Home Page Reader, en skjermleser for Windows. Tilbry en nedlastbar demo.
 3. Lynx, en gratis tekstbasert nettleser for blinde brukere med braille-skjermvisning.
 4. Links, en gratis tekstbasert nettleser for visuelle brukere med lav båndbredde.
 5. Opera, en visuell nettleser med mange tilgjengelighetsrelaterte egenskaper, inkludert zooming av tekst, brukerbestemte stilark, bildeskifter. Tilbyr gratis nedlastbar versjon. Kompatibel med Windows, Machintosh, Linux og mange andre operativsystemer.

Tjenester for tilgjengelighet

 1. Bobby, en gratis tjeneste til å analysere nettsider for overensstemmelse med retningslinjer for tilgjengelighet. En kommersiell fullversjon er også tilgjengelig.
 2. HTML Validator, en gratis tjeneste for å sjekke om nettsider samsvarer med de publiserte HTML-standardene.
 3. Web Page Backward Compatibility Viewer, et verktøy til å vise nettsidene dine uten forskjellige moderne nettleseregenskaper.
 4. Lynx Viewer, en gratis tjeneste til å vise hvordan nettsidene dine ville sett ut i Lynx.

Relaterte ressurser

 1. WebAIM, en ideell organisasjon dedikert til å forbedre tilgjengeligheten på online opplæringsmateriale.
 2. Designing More Usable Web Sites, en stor liste med ytterligere ressurser.

Tilgjengelighetsbøker jeg anbefaler

 1. Joe Clark: Building Accessible Websites. Jeg «tech-edited» denne boken; den er glimrende. Omfattende men ikke overveldende.
 2. Jim Thatcher and others: Constructing Accessible Web Sites. Mindre omfattende enn Joe's bok, men den går mer i dybden i emnene den tar for seg. Viser skjermskudd av hvordan forskjellige skjermlesere og alternative nettlesere tolker ymse oppmerking og tagger. Har også et kapittel om den nåværende statusen til lovbestemte tilgjengelighetskrav.